фото: InstagramАмериканският предприемач  се нареди на трето място в списъка на най-богатите

...
фото: InstagramАмериканският предприемач  се нареди на трето място в списъка на най-богатите
Коментари Харесай

Илон Мъск влезе в световната челна тройка по богатство

фото: Instagram

Американският предприемач  се подреди на трето място в листата на най-богатите хора в света, като изпревари даже създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг. Това заяви бизнес организацията Bloomberg, представена от БГНЕС.

Според специалисти на организацията положението на създателя на Tesla и SpaceX надвиши Щатски долар 111,3 милиарда В понеделник Мъск стана по-богат даже от създателя на Фейсбук, който съгласно изчислениятВторото място в класацията на международните богаташи е заето от създателя на американската корпорация Microsoft Бил Гейтс, който има 125 милиарда $, а първото място е заето от създателя на най-големия онлайн търговец на дребно в света - Amazon, - Джеф Безос. Bloomberg прави оценка положението на Безос на 200 милиарда $.

В понеделник цените на акциите на Tesla скочиха внезапно, което е и главният фактор за растежа на благосъстоянието на Мъск. А като цяло от началото на годината цената им се е нараснала с 475%, което прави създателя на компанията по-богат със 76 милиарда $.

Компанията Tesla е учредена от Мъск през 2003 година. Първоначално се назовава Tesla Motors, само че по-късно е преименуван на Tesla. Първоначално компанията се е специализирала единствено в производството на електрически транспортни средства, само че по-късно стартира да основава и слънчеви панели и други системи за предпазване на сила./ actualno.com

а на Bloomberg има активи на стойност Щатски долар 110,5 милиарда

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР